12 Ağustos 2009 Çarşamba

ÖSS tercih sonuçları bugün 9:30´da açıklanıyor

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin hayatını derinden etkileyen üniversite sınavının yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS Yerleştirme sonuçlarının yarın açıklanacağını bildirdi.ÖSS yerleştirme sonuçları, bugün açıklanacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSS yerleştirme sonuçlarının yarın açıklanacağını bildirdi. Yarımağan, saat 09.30'da sonuçların ilan edileceğini, adayların sonuçları internetten öğrenebileceklerini kaydetti.

Üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına, kontenjanı olmayan açıköğretim programları hariç toplam 643 bin 528 öğrenci yerleştirilecek.

Sonuçlar saat 09.30'dan itibaren http://osys.osym.gov.tr/ ve http://osys2009.osym.gov.tr/ internet adreslerinden öğrenilebilecek. Yerleştirme sonuçları ile kayıt işlemlerine ilişkin duyuru da aynı saatte ÖSYM'nin internet sitesinde yer alacak.

Devlet üniversitelerinin ön lisans ve lisans programlarına toplam 529 bin, vakıf üniversitelerinin ön lisans ve lisans programlarına toplam 73 bin öğrenci alınacak.

Üniversitelerin kontenjanları geçen yıla göre yaklaşık 90 bin artırılmıştı.

0 yorum:


Copyright © 2009 - Haber Olsun | Siteler