12 Ağustos 2009 Çarşamba

'Sarsanyan Serpil' PKK'yı da 'Çarpmış'

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde Kendisini 'Matilda Sarsanyan' Olarak Tanıtarak Birçok Kişi ve Kurumu Dolandıran Serpil Kocadöli'nin, PKK'yı da 'Çarptığı' Ortaya Çıktı.

Ergenekon tutuklusu Özel Harekát Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin’in ifadesinde "Onun peşindeydim" dediği, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kendisini ’Matilda Sarsanyan’ olarak tanıtarak birçok kişi ve kurumu dolandıran Serpil Kocadöli’nin, PKK’yı da ’çarptığı’ ortaya çıktı.

Yakalanan bazı PKK’lı teröristlerle ilgili davanın iddianamesine göre, Kocadöli, terör örgütüyle pazarlık sonucu maden alarak işletmeye başladı, ancak ’vergi’ adı altında istenen parayı ödemeden ortadan kayboldu. Bunun üzerine de PKK’lı teröristler, Kocadöli’yi bulmak için maden şirketinde çalışan Erkan Meriçli ve Merdan Rüştü Ovalıoğlu’nu kaçırdı.

Ödeme sözü verdi

’Sarsanyan Serpil’in bu ’dolandırıcılığı’, İstanbul’da eylem hazırlığı içindeyken yakalanan ve haklarında 17-29 kez arasında ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 61-134 yıl arasında hapis cezası istenen PKK’lı teröristler O.K., S.K. ve D.K. hakkında hazırlanan iddianamede ifadesi alınan, Kocadöli’nin madeninde çalışırken terör örgütünce kaçırılanlardan Erkan Meriçli’nin anlattıklarıyla ortaya çıktı. Meriçli, ifadesinde, kendisini bölgede ’Matilda Sansaryan’ olarak tanıtan Kocadöli’nin, maden sahası işletmek için terör örgütü PKK ile pazarlık yaptığını söyledi. Pazarlık sonucu terör örgütüne belli aralıklarla ödeme sözü veren Kocadöli, Tunceli’nin Pülümür İlçesi sınırları içindeki Bağırpaşa Dağı’nda faaliyet yürütmek üzere bir maden şirketi kurdu. Ancak, 8 Ekim 2008 tarihinde şirket yetkilileri Muhuttin Ovalıoğlu ve Merdan Rüştü Ovalıoğlu ile birlikte bölgeye giden Erkan Meriçli, PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldı. PKK’lılar, Serpil’i kendilerine getirmeleri karşılığında, Merdan’ı bırakacaklarını söylediler.

PKK’ya erzak verip oyaladı

Aynı gün tekrar teröristlerin olduğu bölgeye gittiklerini ancak Merdan Rüştü Ovalıoğlu’nun serbest bırakılması için PKK’lı teröristleri ikna edemediklerini anlatan Meriçli, kendisinin de örgüt mensupları tarafından öldürülmek istendiğini söyledi. İddianamede yer almayan, ancak DHA muhabirinin ulaştığı bilgilere göre, Serpil Kocadöli, 2008 yılı başlarında Pülümür’de maden sahası işletti ve PKK’lılar ’vergi’ adı altında kendisinden yüklü miktarda para istedi. PKK’lıları, "Durumum sıkışık, zaman tanıyın ödeyeceğim" diyerek oyaladığı belirtilen Kocadöli’nin, para ödemeyince, şirkete ait araçlarla terör örgütüne malzeme temin ettiği iddia edildi.

"Yağan’ın eşiyim" dedi 500 bin TL’yle yok oldu

Kocadöli ilk olarak 1994’te Tunceli’de ortaya çıktı. Sahte ODTÜ diploması ve 5 yaşında bir erkek çocukla Tunceli’ye gelerek, kendisini çatışmada öldürülen yaşadışı Dev-Sol örgütü liderlerinden Bedri Yağan’ın eşi Serpil Derin Yağan olarak tanıttı.

Belediyeye girdi

Böylece Tunceli Belediyesi’nde mimar olarak işe giren Kocadöli, gerçek ortaya çıkınca tutuklandı, 2 yıl cezaevinde kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra, iki yıl önce Erzincan, Elazığ ve Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nde şirketler kurup maden arama işine girdi. Ermeni diasporasıyla iyi ilişkiler içinde olduğunu her defasında dile getiren Kocadöli’nin, Pülümür’de krom madeni çıkarma ruhsatı bulunan iki şirketini ise, Erzincan’da akaryakıt istasyonu bulunan Osman Oktay isimli kişiye borçlarına karşılık devrettiği belirlendi.

Kocadöli, Pülümür’de bulunduğu sırada, işadamları, esnaf ve vatandaşlardan yaklaşık 500 bin TL toplayıp maden şirketini devrettikten sonra, parayla birlikte ortadan kayboldu.

1961 doğumlu

NÜFUS kayıtlarına göre 1961 Kocaeli doğumlu, Erzincan’ın Refahiye İlçesi nüfusuna kayıtlı Serpil Kocadöli, Güneydoğu Anadolu’da ’Matilda Sarsanyan’ olarak tanınıyor.

0 yorum:


Copyright © 2009 - Haber Olsun | Siteler